KookJij

Laksa met Kip-Curry

Vaak zegt de naam van het gerecht in Indonesie cq Maleisie precies wat het is. Het zgn."What you see (hear) is what you get". Laksa staat voor glasnoedels en de kip-curry zegt reeds wat er bij komt. Het is dus een Aziatisch gekruide kip met glazige vermicelli.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Laksa met Kip-Curry te bereiden

  1. Halveer de kippenbouten en snijd hier en daar het vel iets in zonder het vlees te raken. Doe het kippenvlees in een flinke pan met dikke bodem en giet hier water op tot ze net onderstaan. Zet dit op een middelhoog vuur en voeg aan het kookwater toe de blaadjes salam en purut, de sereh, de plakjes gember en laos.
  2. Doe de kemiri, ui, knoflook, gemberrasp, djinten, ketoembar, kunyit, zeezout, trassi, gulah Djawa in de mengkom van de keukenblender en draai hiervan met eventueel 1 of 2 eetlepels rijstolie een homogene kruidige pasta.
  3. Verhit in een antiaanbakpan de rijstolie en fruit hierin aan de kruidenpasta. Als deze zo ver is dat die enorm gaat geuren is die ver genoeg om toe te voegen aan de pan met de kip.
  4. Voeg dan ook 2 kippenbouillonblokjes toe en de inhoud van 2 zakjes geraspte kokos van Conimex en roeren maar.
  5. Laat de inhoud van de pan hierna een uur zachtjes sudderen, zodat we weten dat de kip gaar is.
  6. Ondertussen de glasnoedels met kokend water overschenken en na 6 minuten afgieten.
  7. Tevens ondertussen de eieren hard koken (>6 minuten), schrikken, pellen en in de lengte halveren.
  8. We verdelen de glasnoedels over de voorverwarmde borden, evenals de kip en de eieren.
  9. Vervolgens verdelen we de saus over de borden en bestrooien het geheel ruim met de gesnipperde basilicum of en koriander.
  10. We geven er ook nog gefrituurde uitjes bij en voor de liefhebbers wat sambal.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij jasmijnthee, bier of een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst