KookJij

Konijnterrine

Een heerlijk konijnterrine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnterrine te bereiden

De stukken konijn in koud, gezouten water aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. De laurierblaadjes en gesneden groenten aan toevoegen. Verder laten koken op een klein pitje 90 minuten. De konijnenbouillon laten afkoelen. Het konijnenvlees zorgvuldig van de botjes verwijderen en in een terrine verzamelen. De bouillon zeven en ontvetten. Terug aan de kook brengen. De geweekte gelatineblaadjes in de lauwe bouillon vermengen. De terrine overgieten met de bouillongelei en gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast vooraleer te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst