KookJij

Recept voor Konijn met mosterd

Een heerlijk konijn met mosterd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd het konijn in stukken of laat dit doen door de slager. Bestrijk elk stuk met mosterd. Doe de boter en het konijn in een ovenschotel, kruid met peper en zet 40 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Doe intussen boter in een steelpan en laat de gesnipperde ui zacht worden. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden wortelen toe, evenals de fijn gesneden selderij. Laat 15 min. op een zacht vuurtje stoven, kruid met peper en zout. Haal de schotel uit de oven en voeg de groenten aan het konijn toe. Laat nog gedurende 15 min. in de oven braden.
Giet het kookvocht uit de ovenschotel in een pannetje.
Hou het konijn en de groenten op het einde van de braadtijd warm in de schotel. Giet de witte wijn in het kookvocht en breng op een zacht vuurtje in de kook, voeg vervolgens de room toe en laat zachtjes indikken. Zet het konijn en de groenten op tafel, samen met de wittewijnsaus. Serveer met natuuraardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Hallo Theo,
De bedoeling in dat je de groenten begint te stoven, direct als je het konijn in de oven zet. Dus de groenten gaan 20 à 25 min. na het konijn bij in de oven Dus in princiepe moet je het niet afdekken. Het best is het wel in de gaten te houden, als je ziet dat het te fel begint te kleuren dek je het best af met aluminiumfolie.;)
Groetjes Inge
Theo

Theo zegt:
Afdekken met alluminiumfolie of niet?