KookJij

Konijn met kruidige aardappelen

Een heerlijk konijn met kruidige aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn met kruidige aardappelen te bereiden

1. Pel en snipper de ui. Snij het spek in reepjes. Bak die knapperig in een likje olijfolie. Zet ze even aan de kant.
2. Fruit in het spekvet de uisnippers glazig. Bak er de gekruide konijnenbouten goudbruin in. Blus met de bouillon. Dek half af en laat 35 tot 40 minuten op een zacht vuur verder garen.
3. Kook de aardappelen in de schil. Pel en halveer ze. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, leg er takjes tijm en rozemarijn bij. Zet 15 minuten in de oven, op 175°C.
4. Hou de konijnenbouten warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus (druk de ui goed uit). Breng de saus weer aan de kook met de wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg er het spek aan toe. Kruid naar smaak bij. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
5. Lepel de hete saus over de konijnenbouten. Bestrooi de aardappelen met een beetje grof zeezout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo zeker lekker konijn maar voor in de winter zalig!!!!!Een zeer goed gerecht, dat zal ik zeker in mijn kookboek steken:D