KookJij

Knoflook aardappels

Een heerlijk knoflook aardappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflook aardappels te bereiden

Boen de aardappels schoon.Kook ze 10 minuten in een grote pan water.Giet de aardappels af,spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.Leg de aardappels op een snijplank.Snijd ze als ze goed zijn afgekoeld in dikke parten,maar schil ze niet.Verhit de olie en boter samen met het knoflook in een pannetje.Laat het knoflook zachtjes bakken tot het begint te bruinen en haal de pan van het vuur.Roer kruiden en peper en zout door het mengsel in het pannetje.Bestrijk de aardappelparten met het kruiden-botermengsel.Rooster de aardappels in 15 minuten net gaar op een hete barbeque of onder de grill en bestrijk ze royaal met het overgebleven botermengsel.Doe de knoflookaardappels op een voorverwarmde platte schaal en serveer als bijgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lotte1

lotte1 zegt:
We hebben gesmuld van dit gerecht. Wel heb ik ze eerst 20 minuten in de oven gedaan en daarna 10 minuten onder de grill omdat ik bang was dat de aardappels niet geheel gaar zouden zijn. Ook het gebruik van de verse kruiden is verrassend.
Henny

Henny zegt:
Lijkt me heerlijk, eerst even uitproberen.