KookJij

Recept voor Knapzakjes van filodeeg gevuld met Provencaalse gr

Een heerlijk knapzakjes van filodeeg gevuld met provencaalse gr recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

U kunt het filodeeg ook in bakjes draperen en deze van tevoren afbakken.De groenten dan apart verwarmen en er in scheppen.
Snijd voor zover nodig de groenten in kleine blokjes. Verhit de olie en bak hierin de groenten op hoog vuur om en om. Voeg de cognac er aan toe en flambeer deze.

Als de alcohol verdampt is en niet meer brand, de helft van de gezeefde tomaten en de kruiden er aan toevoegen en het geheel zachtjes laten inkoken (ca. 10 minuten). Vervolgens op een zeef gieten en het vocht opvangen.

Laat de groenten afkoelen. Leg de helft van de filodeegvellen op het werkvlak en bestrijk ze met zachte boter. Leg hierop de overige vellen. Schep in het midden van de vellen een bergje groenten, vouw de vellen tot een bundeltje en zet ze vast met een prikkertje.

Zet de bundeltjes op vetvrij papier op een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 225C en bak de bundeltjes in 5 tot 8 minuten goudbruin en knapperig. Verwarm het vocht van de groenten met de overige gezeefde tomaten. Plaats per persoon 2 bundeltjes op voorverwarmde borden en giet de saus erbij.

Garneer het geheel met een takje verse tijm of rozemarijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst