KookJij

Kletskoppen met whiskyroom

Een heerlijk kletskoppen met whiskyroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: theo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kletskoppen met whiskyroom te bereiden

Een lekker dessert met ouderwetse kletskoppen en slagroom is zo gemaakt.
Het idee is simpel: klop de slagroom stijf en breng deze op smaak met whisky in plaats van suiker.
Volg hierbij je eigen smaak. Ik heb gekozen voor de niet al te dure Famous Grouse, maar een vijftien jaar oude Dalwhinnie geeft natuurlijk een meer verfijnde, bloemrijke smaak aan het dessert.
Durf te experimenteren!
Klop de slagroom stijf. Breng deze vervolgens op smaak met een flinke scheut whisky. Spatel whisky door de slagroom. Proef. Smaakt het genoeg naar whisky? Dan kun je stoppen. Zoniet, toevoegen en opnieuw spatelen en proeven....
Verkruimel een paar kletskoppen en meng die door de whisky slagroom, voor wat extra bijt en stevigheid.
Leg een kletskop op een mooi bord. Schep er vervolgens een flinke eetlepel whiskey slagroom op. Leg op de slagroom opnieuw een kletskop en druk deze voorzichtig in het midden aan.
Bouw op deze manier voor iedereen een torentje.
Sluit af met een laagje room en garneer met verse munt. Die geeft een lekker verfrissend accent aan de smaak.
Het is even rekenen om te zorgen dat je goed uitkomt, haal eventueel een tweede pak kletskoppen inhuis.
Heerlijk met een kopje koffie als afsluiter van de maaltijd en door elke whisky liefhebber te maken!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst