KookJij

Recept voor kipwok recept

Een heerlijk kipwok recept recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mij zelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kip in dobbelsteentjes snijden.
Paprika in reepjes snijden.
uitje fijn hakken.
Brocoli 2min blanceren in niet te grote stukken ook de steel.
Rijst koken vlg aanwijzing op pak.
--
In de wok: In olie of boter de kip aanbraden(bruineren). Vervolgens kruiden met kipkruiden.
Ui toevoegen en smoren.
knoflook uitpersen en toevoegen.
Vervolgens de rijst welke beetgaar is erbij doen. paprika toevoegen. Vervolgens de geblanceerde brocolie erbij.
Dit alles door elkaar mengen.
Kiptablet oplossen in warm water en zoveel toevoegen dat het geheel niet te droog wordt. Dit alles even lekker laten sudderen Ongv:5 min.
zout-peper en evt kruiden naar smaak toevoegen en smullen maar

Mijn kookverhaal (Robert Esser)

ik heb dit zelf uitgeprobeerd en het beviel mij erg goed vandaar dat ik het graag door wil geven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Is ook aangepast!!

Harry Löhr

KookJij.nl
Liske

Liske zegt:
Foutje denk ik: dit recept staat onder de noemer dranken/cocktails!
Marry

Marry zegt:
Ga het zeker proberen!!
slaatje

slaatje zegt:
Zo iets heb ik zelf ook gedaan met restjes groenten. Advies; Als je de kipfilet bak dan kun je de kip er het beste uithalen met een schuimspaan, warm houden, in de achtergebleven olie de rest roerbakken en op het laatst de kip er weer bij doen, zo blijft de kip lekker zacht.
Groetjes Gerda
:p:p:p:p
djmagich

djmagich zegt:
Heb het aangepast :)
Harry Löhr
KookJij.nl
Annika T.

Annika T. zegt:
Ooit van puntjes, hoofdletters en nieuwe regels gehoord?