KookJij

Kipterrine

Een heerlijk kipterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipterrine te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Snij de kipfilet in reepjes. Kook ze 5 minuten in de bouillon. Laat ze uitlekken.
3. Laat het broodkruim weken in de melk. Druk het goed uit.
4. Vermeng het broodkruim met het gehakt, de losgeklopte eieren, de gehakte kruiden en de port. Breng op smaak met peper en zout.
5. Bekleed een terrine (met deksel) met plakjes spek, laat ze wat over de rand heen hangen. Vul de terrine dan in laagjes met gehakt en reepjes kip. Begin en eindig met gehakt. Druk aan en vouw er het spek overheen.
6. Dek af en zet 1.30 uur in een warmwaterbad in de oven. Laat de terrine helemaal afkoelen voor u ze uit de vorm haalt. Zet ze een nacht in de koelkast voor u ze aansnijdt.
Bewaren
In de koelkast kunt u deze terrine een week, en zelfs langer, bewaren.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst