Recept
« Terug naar recepten
Kipschnitzel met perzik en kerrierijst
PT45M
Kipschnitzel met perzik en kerrierijst
Een heerlijk kipschnitzel met perzik en kerrierijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
desitevanpa.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipschnitzel met perzik en kerrierijst te bereiden
Pel het sjalotje en snipper het fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van circa 1 centimeter.
Verhit de olie in een braadpan en schep de sjalot, paprika en snijbonen erdoor.
Smoor de bonen met de deksel op de pan in circa 5 minuten bijna gaar.
Roer de kerriepoeder en rijst door de groenten en bak ze circa 2 minuten mee.
Voeg het water en de bouillonpoeder toe en kook de rijst verder gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de schijfjes perzik circa 2 minuten met de kipschnitzels mee.
Leg de kipschnitzels op de borden en verdeel de perzikschijfjes erover. Schep de groentekerrierijst ernaast.
Verhit de olie in een braadpan en schep de sjalot, paprika en snijbonen erdoor.
Smoor de bonen met de deksel op de pan in circa 5 minuten bijna gaar.
Roer de kerriepoeder en rijst door de groenten en bak ze circa 2 minuten mee.
Voeg het water en de bouillonpoeder toe en kook de rijst verder gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de schijfjes perzik circa 2 minuten met de kipschnitzels mee.
Leg de kipschnitzels op de borden en verdeel de perzikschijfjes erover. Schep de groentekerrierijst ernaast.
franeke zegt:
FRANEKE