KookJij

Kipsate-spaghetti met prei en ei

Een heerlijk kipsate-spaghetti met prei en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipsate-spaghetti met prei en ei te bereiden

- Breng een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti.
- Maak de preien schoon en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de gember. Laat de mais uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verhit in een koekenpan wat (wok)olie (of Conimex vloeibare boter), fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de gesneden prei toe, roerbak ca. 5 minuten op hoog vuur. Draai daarna het vuur wat lager en laat verder zacht stoven met een deksel op de pan.
- Breng ook de eieren in een pan met water aan de kook. Kook ze hard in 10-12 minuten (wat je zelf lekker vind).
- Kook de spaghetti gaar in ca. 10-11 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de gesneden champignons aan de spaghetti toe.
- Voeg de mais toe aan de prei, met de ketjap en koriander en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de komkommer, halveer 2x in de lengte en snijd in blokjes.
- Giet de spaghetti af, maar maak je niet druk als niet ál het water weg is. Roer de kipsaté-salade door de spaghetti heen. (Eventueel overgebleven water maakt de saus net iets vloeibaarder. Eventueel kun je vantevoren de salade ook wat losroeren met 1 a 2 el kookwater.)
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden met de prei en een ei. Serveer de komkommer erbij.
Bestrooi met gebakken uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst