Recept
« Terug naar recepten
Kippenbout in Hertog Jan Bockbier
PT50M
Kippenbout in Hertog Jan Bockbier
Een heerlijk kippenbout in hertog jan bockbier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenbout in Hertog Jan Bockbier te bereiden
De selderijtakjes halveren.
In braadpan 40 g boter verhitten.
De kip bestrooien met zout en peper, en rondom bruin bakken.
Vervolgens het bier en onderste helft van selderijtakjes toevoegen.
Laat vervolgens de kip in ± 40 minuten afgedekt gaar sudderen, af en toe keren.
Intussen de paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden en de maïs laten uitlekken.
In een pan de rest van de boter verhitten.
Bak vervolgens de paprika al omscheppend ± 2 minuten.
Schep nu de maïs, de slagroom en het kerriepoeder erdoor en laat het geheel afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren.
Verdeel het paprikamengsel over twee borden en leg de kip er op.
Schenk vervolgens enkele eetlepels suddervocht over de kip.
Garneer het geheel met bovenste helften van de selderij.
Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
In braadpan 40 g boter verhitten.
De kip bestrooien met zout en peper, en rondom bruin bakken.
Vervolgens het bier en onderste helft van selderijtakjes toevoegen.
Laat vervolgens de kip in ± 40 minuten afgedekt gaar sudderen, af en toe keren.
Intussen de paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden en de maïs laten uitlekken.
In een pan de rest van de boter verhitten.
Bak vervolgens de paprika al omscheppend ± 2 minuten.
Schep nu de maïs, de slagroom en het kerriepoeder erdoor en laat het geheel afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren.
Verdeel het paprikamengsel over twee borden en leg de kip er op.
Schenk vervolgens enkele eetlepels suddervocht over de kip.
Garneer het geheel met bovenste helften van de selderij.
Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.