KookJij

Kipfilet in bladerdeeg

Een heerlijk kipfilet in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet in bladerdeeg te bereiden

Laat op een vel bakpapier 4 plakken bladerdeeg ontdooien.
Kluts een eitje met een klein beetje water.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de champignons in dunne plakjes en het uitje in kleine stukjes.

Bak in wat boter met olijfolie de kipfiletsblokjes op hoog vuur aan. . Bak in een ander pannetje de uitjes, knoflook, champignons en spekjes.
Zodra de kip kleur heeft leg je deze op het bladerdeeg, hier bovenop doe je wat van het ui, spek en champignon mengsel.
Doe hierna een plak bladerdeeg op de kipfilet en druk de kanten met een vork dicht.`
Maak nu wat kleine sneetjes in de bovenkant en bestrijk dit met het eimengsel.
De pakketjes kunnen nu de oven in. Laat ze in de oven staan totdat ze mooi goudbruin zijn, dit duurt meestal een minuut of 20.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

We maakte deze kip vaak voor het uitgaan, het is een goede bodem!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mmoraal

mmoraal zegt:
Dit lijkt mij echt lekker.Ik ga het gauw maken.:p