Recept
« Terug naar recepten
Kip met Uien en veel Knoflook
PT120M
Kip met Uien en veel Knoflook
Met kip kun je alles maken. Kip is makkelijk en een dankbaar ingrediënt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Slagerij Bart Ridder, Oudekerk aan de Amstel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Uien en veel Knoflook te bereiden
- Fruit de kippendijen aan in zo min mogelijk olie en laat ze een mooi kleurtje krijgen.
- Verwijder dan de kip uit de pan en zet de kip apart.
- Verspreid de teentjes knoflook gelijkmatig over de bodem van de pan.
- Dek vervolgens af met de plakjes ui.
- Strooi er flink wat vers gemalen zwarte peper over (Wees voorzichtig met zout, de olijven zijn tenslotte ook zout!)
- Verdeel daarover de blaadjes thijm en laurier.
- Leg daarop de kippendijen en giet de rest van de olijfolie in de pan.
- Deksel op de pan en het geheel midden in de oven schuiven en daar 45 minuten laten staan.
- Haal de pan uit de oven en leg de kip apart.
- Stort de rest in een zeef en zeef de olie af en bewaar die.
- De uienpreu gaat weer terug in de pan en de uien-knoflook-mix wordt op hoog vuur een kleurtje gegeven.
- De olijven worden er dan door geroerd.
- De kip mag weer terug in de pan om weer door te warmen.
- Ondertussen wordt met behulp van de afgezeefde olie een soepel pureetje gemaakt van kruimige aardappels.
- Geef er een frisse salade bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een thee, koud bier of een op hout opgevoede witte wijn.
Barbara Metz zegt: