KookJij

Kip in gruyèresaus

Een heerlijk kip in gruyã¨resaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in gruyèresaus te bereiden

Kruid de kipfilets met peper,paprikapoeder en het zout.verhit de boter in een braadpan en bak de kipfilets hierin op middelhoog vuur rondom bruin worden.(als het te hard gaat wordt de kipfilets sneller droog en taaier)Voeg 1 dl.warme bouillon toe,leg de deksel op de pan en laat de kipfilets op het laagste vuur in 10 min.gaarstoven.Verwarm de oven voor op 220C.Neem de kipfilets uit de pan en leg deze in een ovenschaal.Voeg de rest van de bouillon toe aan het vocht in de braadpan en roer de aanbaksels los.Voeg de slagroom toe en breng de saus aan de kook.Draai het vuur uit,roer er 100 gr.gruyèrekaas door en laat de kaas in de saus smelten.Breng de saus op smaak met peper en zout en schenk dit over de kipblokjes in de ovenschaal.Strooi de rest van de gruyère over de kip en zet de schotel in het midden van de oven.Bak het gerecht in 15 min.mooi goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst