KookJij

Kerststronk

Een heerlijk kerststronk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerststronk te bereiden

Maak eerst het beslag voor biscuit. Voeg alle ingredënten voor de biscuit samen en klop 10 minuten op maximale snelheid.
Maak vervolgens het frangipanebeslag. Laat de boter zacht worden in de magnetron. Meng ei erdoor. Voeg de mix toe en klop tot een glad beslag. Meng beide beslagen in een grote kom. Vul de ingevette bakvorm voor de helft met de beslag. Bak de kerststronk 40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Plaats de bakvorm met het gebak er nog eens in omgekeerd op een taartrooster. Verwijder de vorm na 10 minuten en laat verder afkoelen.
Bereid de creme au beurre. Roer de boter zacht. Meng de mix en de suiker door elkaar. Doe daar het water bij en roeren tot een glad beslag. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter. Klop de creme au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Schep een beetje creme au beurre in een apart kommetje en voeg er wat mokka-aroma aan toe. Snij de kerst stronk horizontaal door. Bestrijk de onderste gedeelte met gewoon creme au beurre de bovenhelft weer erop. Bestrijk de buitenkant van het gebak, behalve beide uiteinden. Strijk de mokka creme op de uiteinden en werk eventueel af met decoratie, chocoladeschilfers en decoreer poeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst