KookJij

Kerriekoolschotel

Een heerlijk kerriekoolschotel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriekoolschotel te bereiden

Pel en snijd de ui in stukken en bak die even in de olie,voeg na een halve min. het gehakt toe.Met een spatel het gehakt telkens losroeren.Pers de knoflookteentjes erboven uit.Kook intussen de rijst.Snijd de kool in dunne reepjes en roerbak hem om,(in de olie in een braadpan) ongeveer 3 min.Zorg dat de kool knapperig blijft.Voeg tijdens het bakken de kerriepoeder toe.Maak de kerriesaus volgens het pakje.Bedek de bodem van een ovenschaal met rijst,leg daarop een laagje kerriekool en daarop een laagje gehakt met ui.Dan weer een laagje met rijst.Schenk de kerriesaus eroverheen.Dek alles af met een laagje kerriekool en leg daarop de plakken kaas.Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200C) en verwarm de schotel door en door tot de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marijke

marijke zegt:
leuk om te proberen