KookJij

Kapucijners (captains dinner)

Een heerlijk kapucijners (captains dinner) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: allerlei
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kapucijners (captains dinner) te bereiden

Draai de blikken open en doe de kapucijners met het vocht in een pan, laat ze op een matige hittebron warm worden.
Bak in de koekenpan de spekjes al om scheppend krokant.
Pel de uien en snipper ze fijn. (je kan de ui ook bakken, maar net wat je lekker vindt)


Controleer of de kapucijners warm zijn en giet ze daarna af.

Schep de kapucijners op borden en verdeel de spekjes en (desgewenst) het spekvet er over. Serveer de ui, augurken, zilveruitjes in kleine schaaltjes samen met de piccalilly en stroop (op tafel zetten, om zelf te kiezen)

Mijn kookverhaal (Veldmuis 8)

WEETJE:

Dit 'maaltje' stamt uit de tijden van de grote Engelse zeilschepen en die van de Nederlandse V.O.C. (Verenigde Oost-Indische Compagnie). Ze waren langdurig op zee zonder land te zien en in de vochtige scheepsruimen was 'normaal' voedsel snel beschimmeld en bedorven.



De gewone bemanning leefde voornamelijk op de rantsoenen van scheepsbeschuit (harde droge koeken), peulvruchten en spekvet die aan boord verstrekt werden (ze konden niet anders, als ze aan wal kwamen gaven ze hun gage meteen uit aan bepaalde dames en en verzopen de rest).



De kapitein, was slimmer, goed opgeleid, verdiende meer, dronk minder en was meestal keurig getrouwd. Hij kon zich daardoor veroorloven om gezouten mager spek, mosterd en ingemaakt 'tafelzuur' mee op reis te nemen...... vandaar de naam 'Captains dinner'.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst