Recept
« Terug naar recepten
Kalkoentournedos Rossini
PT30M
Kalkoentournedos Rossini
Kalkoentournedos Rossini
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoentournedos Rossini te bereiden
VOORBEREIDEN:
Pers de sinaasappelen uit.
Zeef het sap.
Snijd de plakken patè in de breedte doormidden, verwijder eventueel het randje vet.
Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken.
BEREIDEN:
Verhit de boter in de koekenpan en bakt de tournedos op een niet te hoog vuur gaar.
Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Schep de tournedos uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
Giet het vet uit de pan.
Doe het sinaasappelsap en de peperkorrels in de pan.
Kook het sap in tot de helft en voeg de wildfond toe.
Leg het vlees op voorverwarmde borden, leg er een plakje patè op en lepel de hete saus erover.
Serveer bij dit tradionele gerecht tradionele garnituren zoals spruitjes, (knolselderij)puree en peren gevuld met preiselberen.
Pers de sinaasappelen uit.
Zeef het sap.
Snijd de plakken patè in de breedte doormidden, verwijder eventueel het randje vet.
Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken.
BEREIDEN:
Verhit de boter in de koekenpan en bakt de tournedos op een niet te hoog vuur gaar.
Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Schep de tournedos uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
Giet het vet uit de pan.
Doe het sinaasappelsap en de peperkorrels in de pan.
Kook het sap in tot de helft en voeg de wildfond toe.
Leg het vlees op voorverwarmde borden, leg er een plakje patè op en lepel de hete saus erover.
Serveer bij dit tradionele gerecht tradionele garnituren zoals spruitjes, (knolselderij)puree en peren gevuld met preiselberen.
bertal zegt:
Dan probeer maar, veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers