KookJij

Kalkoentournedos Rossini

Kalkoentournedos Rossini
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoentournedos Rossini te bereiden

VOORBEREIDEN:
Pers de sinaasappelen uit.
Zeef het sap.
Snijd de plakken patè in de breedte doormidden, verwijder eventueel het randje vet.
Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken.
BEREIDEN:
Verhit de boter in de koekenpan en bakt de tournedos op een niet te hoog vuur gaar.
Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Schep de tournedos uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
Giet het vet uit de pan.
Doe het sinaasappelsap en de peperkorrels in de pan.
Kook het sap in tot de helft en voeg de wildfond toe.
Leg het vlees op voorverwarmde borden, leg er een plakje patè op en lepel de hete saus erover.
Serveer bij dit tradionele gerecht tradionele garnituren zoals spruitjes, (knolselderij)puree en peren gevuld met preiselberen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Franeke:
Dan probeer maar, veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
franeke

franeke zegt:
deze ga ik ook proberen...ziet er goed uit !

franeke