Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenragout
PT45M
Kalkoenragout
Een heerlijk kalkoenragout recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenragout te bereiden
1. Schil de wortelen, spoel de selder, pel de ui. Snij de groenten in stukjes.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten. Haal ze weer uit de pan.
3./ Verhit de resterende 2 eetlepels olie en bak het vlees in porties goudbruin. Kruid met peper en zout.
4. Doe de groenten en de tomatenpuree erbij en fruit kort aan. Blus met de wijn en laat even inkoken.
5. Voeg er de bouillon aan toe en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten. Haal ze weer uit de pan.
3./ Verhit de resterende 2 eetlepels olie en bak het vlees in porties goudbruin. Kruid met peper en zout.
4. Doe de groenten en de tomatenpuree erbij en fruit kort aan. Blus met de wijn en laat even inkoken.
5. Voeg er de bouillon aan toe en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.