KookJij

Kalfstournedos met bourgondische asperges

Een heerlijk kalfstournedos met bourgondische asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfstournedos met bourgondische asperges te bereiden

Schil de asperges en snijd ze allemaal even lang.Kook de schillen van de asperges 20 minuten in water met iets bouillonpoeder en wat suiker en zeef dit vocht.Kook 20 minuten voor het uitserveren de witte asperges 12 minuten en laat ze nog 10 minuten in dit vocht staan.Doe de wijn in een sauspan en kook ze tot de helft in en laat ze afkoelen.Bind de kalfsbiefstukjes,indien nodig,op met een touwtje,kruid ze en bak ze in de boter aan beide zijden 30 seconden.Neem ze uit de pan en zet ze apart.Strooi de bloem in de braadpan en laat die even garen.doe er dan,al roerend,de koude wijn bij en maak het aanbaksel goed los.Laat de saus even koken,schenk er dan het aspergevocht en de kalfsfond bij en laat de saus inkoken en iets binden.zeef de saus boven een sauspan,voeg er de room bij en maak ze af op smaak met zout en peper.kook eventueel de krielaardappeltjes in 8 minuten beetgaar.Verhit de olijfolie en bak de krieltjes goudbruin.voeg de aceto balsamico en de honing toe en spatel dit door de aardappeltjes.bestrooi de krieltjes vlak voor het serveren met basilicum en zout.Serveer het vlees met de saus,asperges en krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst