KookJij

Kalfsschnitzel met madeirasaus

Een heerlijk kalfsschnitzel met madeirasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vleesrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsschnitzel met madeirasaus te bereiden

Het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast halen. Kalfsschnitzels inwrijven met peper. In diep bord bloem strooien en de kalfsschnitzels erdoor wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag of braadpan en bak hierin de schnitzels ca. 3 minuten om en om. Uit pan nemen en naar wens eventueel zouten en warm houden in aluminiumfolie. Aan bakvet toevoegen: 4 eetlepels water, madeira, tomatenketchup, slagroom en kerriepoeder. Aanbaksels losroeren en aan de kook brengen. Schnitzels weer terug in de pan doen en met deksel op pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven, halverwege keren.

Lekker met sperziebonen en rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michel

michel zegt:
Lekker.