Recept
« Terug naar recepten
Kalfsschnitzel met madeirasaus
PT30M
Kalfsschnitzel met madeirasaus
Een heerlijk kalfsschnitzel met madeirasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsschnitzel met madeirasaus te bereiden
Het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast halen. Kalfsschnitzels inwrijven met peper. In diep bord bloem strooien en de kalfsschnitzels erdoor wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag of braadpan en bak hierin de schnitzels ca. 3 minuten om en om. Uit pan nemen en naar wens eventueel zouten en warm houden in aluminiumfolie. Aan bakvet toevoegen: 4 eetlepels water, madeira, tomatenketchup, slagroom en kerriepoeder. Aanbaksels losroeren en aan de kook brengen. Schnitzels weer terug in de pan doen en met deksel op pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven, halverwege keren.
Lekker met sperziebonen en rijst.
Lekker met sperziebonen en rijst.
michel zegt: