KookJij

Kabeljauw duglere

Een heerlijk kabeljauw duglere recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Vis in Europa
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw duglere te bereiden

De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten. De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.
De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10 minuten pocheren. Uithalen en warm houden.
Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een gladde dikke saus ontstaat. Tot slot de peterselie toevoegen.
De tomaten pellen en ontpitten. Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter fruiten. Warm houden.
De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de saus en bestrooien met tomaatblokjes. Serveren met gekookte aardappelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erika

erika zegt:
DUGLERE is een term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaat:)
franskal

franskal zegt:
Beste Erika,dit lijkt me lekker, eenvoudig en leuk te serveren maar ik mag en kabeljauw zijn als ik weet wat een DUGLERE is gegroet,
franskal