KookJij

Italiaanse venkelsoep uit de oven

Een heerlijk italiaanse venkelsoep uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: seasons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse venkelsoep uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Bak de blokjes salami in een koekenpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn.Schep ze op een bord en bak de saucijsjes in 15 minuten rondom bruin en gaar.Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.Maak de venkelknollen schoon,snijd ze in vieren en dan in dunne reepjes.Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de venkel in 3 minuten beetgaar.Schep de venkel op een bord en strooi er zout en peper over.Roerbak de spinazie in dezelfde wok en laat de blaadjes in 3 minuten al omscheppend slinken.Voeg de spinazie eventueel in gedeelten toe.Bestrooi ook de spinazie met zout en peper.Snijd de saucijsjes in plakjes en verdeel ze met de blokjes salami over 4 grote ovenvaste soepkommen.Schep de spinazie en venkel op het vlees en schenk hier de kippenbouillon overheen.Strooi er tot slot een dikke lag pecorino overheen en schuif de soepkommen in de oven.Laat de kaas smelten en de soep 20 minuten door en door heet worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst