KookJij

Indische kip op z'n Delarosa's (=pittig!)

Een heerlijk indische kip op z'n delarosa's (=pittig!) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische kip op z'n Delarosa's (=pittig!) te bereiden

Wrijf de kipfilets royaal in met de cayennepeper en zout en laat eventjes intrekken.
Smelt de boter en bak hierin de kipfilets rondom bruin aan, haal ze uit de pan en hou eventjes apart.
Bak de ui, knoflook en de pepertjes een paar minuutjes op niet te hoog vuur en voeg de tomatenpuree toe.
Laat deze ook even meebakken om te ontzuren, voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe.
Breng dit tegen de kook en voeg de kipfilets, laurier, kruidnagels en foelie toe en laat dit een uurtje stoven (kip af en toe een keertje omdraaien).
Bind de saus eventueel bij met de aangelengde maizena en roer er de peterselie door, proef of ze lekker op smaak is en de pan kan op tafel. selamet makan, oftewel eet smakelijk!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Het lievelings'kostje' van ons Jiri, die pittig eten wel goed kan waarderen...
Lekker met rijst, gestoofde boontjes, ananas en kroepoek..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Erwin, wat een sof! Het is niet eens glad buiten.
Hopelijk heb je met al die pleisters toch fijne dagen. Mooie feestdagen en een goed en gezellig 2014 namens het KookJij Team.
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Aan alle kookjij-koks en de redactie: hele fijne kerstdagen, eet smakelijk en drink genoeg maar niet te veel he :) Ik ben tijdens het kerstshoppen met maar 1 borrel op al gruwelijk op mijn gezichtje gegaan en zit nu met pleisters en verbandjes op vingers, knietjes en handjes. Net een klein kind wat net leert lopen :) Vriendelijke kerstgroeten, Erwin
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Goeieavond Harry, zie je reactie net pas op dit recept - beter laat dan nooit natuurlijk - en dank je wel hiervoor! Hopelijk vind je het net zo lekker als wij en ga je er vaker van smullen :-) Fijn weekend en vriendelijke groetjes, Erwin Delano DELAROSA
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik hou van kip, ik hou van pittig.... Ben benieuwd hoe deze combinatie is.
Ik heb hem op mijn favorieten gezet!