KookJij

Indiase Tikka Masala met limoenboontjes

Een heerlijk indiase tikka masala met limoenboontjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase Tikka Masala met limoenboontjes te bereiden

Marineer de kip in 1 el kruidenpasta en 1 el yoghurt.
Laat minimaal 30 minuten, maar liever 2 uur intrekken.
Blancheer de boontjes in voldoende water ca 10 min. Giet ze af en houd ze warm afgedekt met zilverfolie.
Verhit de boter in de pan en bak hierin de ui 5 min. op matig vuur.
Bak de rest van den pasta 2 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe, breng het gerecht aan de kook en laat het 5 min door koken.
Voeg 1 el yoghurt toe en, als het gerecht te droog wordt een scheutje water.
Voeg de stukjes kip met de marinade toe aan de saus.
Laat het met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar worden.
Voeg evt. peper en zout toe.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Meng de boontjes met de limoenrasp en wat peper naar smaak.
Schep de helft van de koriander door de tikka masala.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst