KookJij

Iles flottantes

Een heerlijk iles flottantes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: recept van een Franse buurvrouw
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Iles flottantes te bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits 2 eieren en bewaar de dooiers. Klop het eiwit met de poedersuiker net zolang tot deze stijf is. Het eiwit is klaar als je deze op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
Schep 4 grote bollen van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Laat ze in 8 min. gaar worden in de oven tot de buitenkanten goed droog zijn.
Splits de rest van de eieren en voeg de eidooiers toe aan de eerder apart gehouden dooiers. Het eiwit wordt niet gebruikt. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap het merg eruit en klop dat met de suiker en de eidooiers door elkaar. Verwarm de melk in een pan met dikke bodem tot hij lauw is. Klop het suiker-vanillemengsel door de lauwe melk. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maïzena op in 2 el. warm water en schenk dit bij het vanille-melkmengsel.
Laat zachtjes doorkoken tot het goed bindt. Draai het vuur uit zodra het mengsel gebonden is. Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven.
Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst