Recept
« Terug naar recepten
					
						Hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim
Een heerlijk hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									18 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim te bereiden
 Vet een braadslee c.a. 32 x39 cm in met boter en bestrooi hem met een beetje bloem. Was de pruimen en laat ze uitlekken. Snijd ze over de lengte in, maar snijd ze niet door. Maak ze open en haal de pitten eruit. Roer de zachte boter, 100 gr suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een gladde crème. Roer er 2 eieren doorheen. Meng de hazelnoten, de bloem en het bakpoeder. Roer dit mengsel afwisselend met de melk en de rum door de crème tot een deeg. Verdeel het deeg over de braadslee. Leg de voorbereide pruimen in dakpanmotief op het deeg. Strooi er 4 el suiker overheen. Bak het 25 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Scheid de overgebleven 5 eieren( de eidooiers hebt u niet meer nodig) en klop het eiwit met een snufje zout stijf. Voeg tijdens het kloppen 350 gr suiker in porties toe. Klop het verder totdat de suiker is opgelost.Voeg tot slot het citroensap en de kaneel toe en roer ook deze erdoorheen. Doe de slagroom in een spuitzak met een stervormig mondstuk. Haal het gebak uit de oven. Spuit 18 toefjes van het schuim op de taart en strooi het hazelnootschaafsel eroverheen. Bak het op de zelfde temperatuur nog 15 min verder.Laat de pruimentaart tot slot afkoelen voordat u hem in stukken snijdt. 
									 
                    





 
					