Recept
« Terug naar recepten
					
						Hartige witloftaart
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hartige witloftaart
Een heerlijk hartige witloftaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hartige witloftaart te bereiden
   -Het deeg laten ontdooien.
-De witlof met de ui even kort roerbakken zodat de witlof beetgaar blijft (4 minuutjes).
-De slagroom met het ei goed kloppen in een grote kom.
-De blokjes ham erbij doen en de geraspte kaas evenals wat peper, zout een een beetje nootmuskaat.
-Goed doorroeren.
-Het witlof-ui mengsel er goed doorroeren.
-De springvorm invetten en bekleden met het deeg voor hartige taart, de randen ook! Het deeg mag best iets over de rand hangen, het deeg op de naden goed aandrukken zodat het allemaal goed dicht is.
-De helft van het witlofmengsel over het deeg verdelen.
-Aardappel plakjes erover verdelen en dan de andere helft van het witlofmengsel erover verdelen.
-Eventueel overhangend deeg naar binnen over de schotel terug vouwen.
-In een voorverwarmde oven van 180°C ± 45 min. bakken.
									-De witlof met de ui even kort roerbakken zodat de witlof beetgaar blijft (4 minuutjes).
-De slagroom met het ei goed kloppen in een grote kom.
-De blokjes ham erbij doen en de geraspte kaas evenals wat peper, zout een een beetje nootmuskaat.
-Goed doorroeren.
-Het witlof-ui mengsel er goed doorroeren.
-De springvorm invetten en bekleden met het deeg voor hartige taart, de randen ook! Het deeg mag best iets over de rand hangen, het deeg op de naden goed aandrukken zodat het allemaal goed dicht is.
-De helft van het witlofmengsel over het deeg verdelen.
-Aardappel plakjes erover verdelen en dan de andere helft van het witlofmengsel erover verdelen.
-Eventueel overhangend deeg naar binnen over de schotel terug vouwen.
-In een voorverwarmde oven van 180°C ± 45 min. bakken.
                    