KookJij

Hartige taart met tilapia en raapsteeltjes

Een heerlijk hartige taart met tilapia en raapsteeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart met tilapia en raapsteeltjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien.
Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door.
Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel.
Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
Schep de gewassen en grofgesneden raapsteeltjes op de bodem.
Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel deolijfolie erover.
Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miranda

Miranda zegt:
Inmiddels merk ik dat raapsteeltjes tegenwoordig ook langer verkrijgbaar zijn. Zie ook Jumbo supermarkten, en vergeet niet de (volks-)moes-tuinen van particulieren.