KookJij

Hartig mascarponetaartje

Een heerlijk hartig mascarponetaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartig mascarponetaartje te bereiden

Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits 1 ei en kneed de eierdooier met 1 eetlepel koud water goed door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, parmezaanse kaas, munt, 2 eieren en zout en peper. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.

Tip: Door de vormpjes halverwege de baktijd af te dekken met aluminiumfolie voorkom je dat de pijnboompitten verbranden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

As

As zegt:
Hoeveel koolhydraten zitten erin? Het klinkt heerlijk nl.