Recept
« Terug naar recepten
					
						Hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix
Een heerlijk hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									planta.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix te bereiden
  Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de groentemix 3 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Voeg peper naar smaak toe.
Snijd de ham in repen.
Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout.
Besmeer de boterhammen met een dun laagje halvarine en pesto. Vet een ovenschaal (ca. 2 l inhoud) in met wat halvarine en maak een eerste laag met 1/3 van de besmeerde boterhammen. Beleg met 1/3 van de ham, 1/3 van de groentemix en wat geraspte kaas. Maak er zo nog 2 laagjes op met de rest van de ham, de groentemix en de kaas. Schenk eerst de helft van het eimengsel erover. Laat even staan en giet dan de rest van het eimengsel erover.
Bak het schoteltje in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de broodschotel in 4 porties en verdeel over 4 borden.
									Kook de groentemix 3 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Voeg peper naar smaak toe.
Snijd de ham in repen.
Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout.
Besmeer de boterhammen met een dun laagje halvarine en pesto. Vet een ovenschaal (ca. 2 l inhoud) in met wat halvarine en maak een eerste laag met 1/3 van de besmeerde boterhammen. Beleg met 1/3 van de ham, 1/3 van de groentemix en wat geraspte kaas. Maak er zo nog 2 laagjes op met de rest van de ham, de groentemix en de kaas. Schenk eerst de helft van het eimengsel erover. Laat even staan en giet dan de rest van het eimengsel erover.
Bak het schoteltje in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de broodschotel in 4 porties en verdeel over 4 borden.
                    