Recept
« Terug naar recepten
Hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix
PT40M
Hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix
Een heerlijk hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
planta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartig ham-en-broodschoteltje met een verdraaid lekkere mix te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de groentemix 3 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Voeg peper naar smaak toe.
Snijd de ham in repen.
Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout.
Besmeer de boterhammen met een dun laagje halvarine en pesto. Vet een ovenschaal (ca. 2 l inhoud) in met wat halvarine en maak een eerste laag met 1/3 van de besmeerde boterhammen. Beleg met 1/3 van de ham, 1/3 van de groentemix en wat geraspte kaas. Maak er zo nog 2 laagjes op met de rest van de ham, de groentemix en de kaas. Schenk eerst de helft van het eimengsel erover. Laat even staan en giet dan de rest van het eimengsel erover.
Bak het schoteltje in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de broodschotel in 4 porties en verdeel over 4 borden.
Kook de groentemix 3 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Voeg peper naar smaak toe.
Snijd de ham in repen.
Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout.
Besmeer de boterhammen met een dun laagje halvarine en pesto. Vet een ovenschaal (ca. 2 l inhoud) in met wat halvarine en maak een eerste laag met 1/3 van de besmeerde boterhammen. Beleg met 1/3 van de ham, 1/3 van de groentemix en wat geraspte kaas. Maak er zo nog 2 laagjes op met de rest van de ham, de groentemix en de kaas. Schenk eerst de helft van het eimengsel erover. Laat even staan en giet dan de rest van het eimengsel erover.
Bak het schoteltje in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de broodschotel in 4 porties en verdeel over 4 borden.