KookJij

Haring met appelcompote, sjalottenzalf, (zie opm)

Een heerlijk haring met appelcompote, sjalottenzalf, (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Haring met appelcompote, sjalottenzalf, (zie opm) te bereiden

Bereidingswijze:
Halveer de haringfilets in de lengte en bewaar in de koeling.

Appelcompote.
Kook het appelsap met de suiker tot deze is opgelost. Maak de taartina aan met een beetje water en voeg dit bij het appelsap zodat het gaat binden.
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes en voeg ze bij de appelgelei.

Sjalottenzalf.
Snijd de schoongemaakte sjalotten in fijne ringen. Kook ze met de kippenbouillon en
chardonnay-azijn in ca. 15 minuten gaar en breng op smaak met peper, zout.
Pureer met behulp van de kleinste molen van de keukenmachine tot een gladde massa en passeer het daarna door een fijne zeef.
Houd het overgebleven vocht apart.
Wrijf vervolgens de massa door een grove zeef zodat er een zalf ontstaat.
Indien de zalf te dik is, voeg dan wat van het overgebleven vocht toe.

Rucola olie.
Pluk en was de rucola, droog hem in een slacentrifuge en draai er met de olie een coulis van in de keukenmachine.
Passer door een zeef en breng op smaak met zout.

Bladerdeegstengel.
Snijd uit elk plakje bladerdeeg vijf repen, smeer deze in met losgeklopt ei en bestrooi ze met maanzaad. Leg ze op de bakplaat op een bakmatje, plak de uiteinden vast en bak af in de oven op 200 °C in ca. 8 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst