KookJij

Hanenkam met eiwitglazuur

Een heerlijk hanenkam met eiwitglazuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eirecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hanenkam met eiwitglazuur te bereiden

Neem het ei uit het doosje in de koelkast
Ontdooi het deeg en maak aan 1 zijde inkepingen
Buig het deeg een beetje open voor de vulling
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet de oven aan
Verwarm de boter in een pan en voeg de noten toe
Neem de pan van het vuur en schep de suiker, het meel en de kaneel er doorheen
Schep hiervan een bergje op het deeg en vouw de lapjes om tot hanenkammen
Plaats de bakplaat middenin de oven gedurende 20-25 minuten
Bak de hanenkammen goudbruin en laat ze even afkoelen
Verwarm de marmelade in magnetron of pan en bestrijk hiermee het gebak
Lekker met eiwitglazuur
Eitip
roer voor wit eiwitglazuur 1 eiwit M los met 100 g gezeefde poedersuiker en enkele druppels citroensap en bestrijk hiermee het gebak; serveer dit gebak zonder deze eiwitglazuur aan de risicogroepen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst