Recept
« Terug naar recepten
					
						Groene appeltjes als fris dessert
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Groene appeltjes als fris dessert
Een heerlijk groene appeltjes als fris dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									kees de hond
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Uit een hele oude Allerhande
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Groene appeltjes als fris dessert te bereiden
 1. Appels wassen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels in dunne schijfjes snijden. In kom: cider, sinaasappelsap en suiker door elkaar roeren. Appelschijfjes erdoor scheppen. In koelkast afgedekt in ca. 1 uur door en door koud laten worden. Intussen in kom slagroom met poedersuiker en kaneel stijfkloppen. Kaneelroom overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen. 2. Appelschijfjes met vocht over coupes verdelen. In elke coupe toef kaneelroom spuiten. evt. garneren met muntblaadjes.  
									 
                    





 
					