Recept
« Terug naar recepten
					
						Grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm
Een heerlijk grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm te bereiden
Bereiding:
Kook voor de saus de visfumet en de fonds tot de helft in. Klop er dan de roomboter en olijfolie door met een staafmixer, zodat de saus dik en glanzend wordt.
Snij de aarsdappel bij, zodat ze mooi rond zijn. Snij ze in dunne, spaghettiachtige reepjes (of gebruik een groentespaghettimachine als u die heeft).
Was de spaghetti in koud water en blancheer hem heel kort, zodat de slierten heel blijven. Verwarm de over voor op 180 gr.
Bestrooi de grietfilets met peper en zout en bedek met geschaafde zomertruffel.
Wikkel de aardappelspaghetti strak om de vis.
Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden en giet er wat olie in. Leg de grietfilet erin en bak hem aan beide zijden krokant. Voeg de laatste 20 sec. een klontje boter toe. Zet de vis daarna nog een minuut of 5 in de oven.
									Kook voor de saus de visfumet en de fonds tot de helft in. Klop er dan de roomboter en olijfolie door met een staafmixer, zodat de saus dik en glanzend wordt.
Snij de aarsdappel bij, zodat ze mooi rond zijn. Snij ze in dunne, spaghettiachtige reepjes (of gebruik een groentespaghettimachine als u die heeft).
Was de spaghetti in koud water en blancheer hem heel kort, zodat de slierten heel blijven. Verwarm de over voor op 180 gr.
Bestrooi de grietfilets met peper en zout en bedek met geschaafde zomertruffel.
Wikkel de aardappelspaghetti strak om de vis.
Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden en giet er wat olie in. Leg de grietfilet erin en bak hem aan beide zijden krokant. Voeg de laatste 20 sec. een klontje boter toe. Zet de vis daarna nog een minuut of 5 in de oven.
 
                    





 
					 
									
bertal zegt:
Wij hebben het afgelopen vrijdag gemaakt, het was wel priegelwerk , maar lekker.
veel succes en graag gedaan:);)
m.v.g. Bert Allers