KookJij

Gratin van hondshaai op de wijze van de visser

Een heerlijk gratin van hondshaai op de wijze van de visser recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: van 't vuur op tafel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin van hondshaai op de wijze van de visser te bereiden

1. Strooi wat peper en zout over de vismoten en leg ze in een vuurvaste schotel met een beetje olijfolie. Zet een vijftal minuten in een matig hete oven en haal de vis weer uit de schotel.
2. Snijd de uien in ringen, de courgettes en de halfgare aardappelen in plakjes.
3. Bouw nu in de vuurvaste schotel het gerecht op: giet eerst nog wat olie en leg achtereenvolgens een laagje aardappelen, een laagje courgettes, de vis en een laagje uienringen. Leg weer aardappelen enz. tot de schotel bijna vol is.
4. Overgiet dan met een mengsel van de room, de tomatenpuree, zoete likeur en het fijngesnipperde knoflook. Kruid met peper en zout en strooi op het laatst de gemalen kaas erop.
5. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C, reken ongeveer 15 minuten en zet hem dan nog even onder een hete grill. Serveer met een stuk krokant stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yannick

Yannick zegt:
Lekker, als je van rouwe courgette houdt.

ipv 15, 45 minuten in de oven, dan is het tenminste gaar.