KookJij

Recept voor Granita van ananas

Een heerlijk granita van ananas recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken zonder erin te roeren. Neem de pan van het vuur.
Snijd de ananasringen in kleine stukjes(brunoise)en doe het in een grote maatbeker. Voeg wat van de suikersiroop die u zojuist heeft gemaakt, bij de stukjes ananas en mix goed met een staafmixer.
Voeg suikersiroop erbij zoveel dat in zoverre mogelijk is en mix alles tot een gladde massa.
Voeg deze massa bij de overige suikersiroop en meng goed.
Voeg het sap van een halve citroen en de Wodka erbij en meng nogmaals. Zet de granita in een koud-water-bad tot hij afgekoeld is en zet hem dan in een gekoelde bakje en zet in diepvries.
Haal het om de half uur uit de diepvries en klop het op. Vergeet niet de deksel er terug op te zetten.
Na 4 uur is de granita klaar en kan het geconsumeerd worden. Zo niet, zet het dan terug in de diepvries tot gebruik. Haal het bakje met de granita 30 minuten voor gebruik uit diepvries en plaats het in de koelkast.
Serveer de ananasgranita met een partje ananas, of maak een mooie brochette van ananasstukjes en plaats het boven het glas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sakira

sakira zegt:
ik heb het nog niet eens een keer geproeft, ik zal het een keer proberen zo als het heerlijk is dan laat ik nog een reactie voor je achter ;);):p:):D
joeri

joeri zegt:
nee dat begrijp ik om daat het suikerwater van te maken i.p.v gewoon water het sap van de ananas te gebruiken. later;)
Ronny

Ronny zegt:
Als jij dat lekker vind, waarom niet. Maar het sap gebruiken als vervanging van suikerwater, dan gaat jouw granita wel misslukken, want die sap is niet dik genoeg. Greetz ;)
joeri

joeri zegt:
zou je ook het vocht van blikje ananas kunnen bebruiken om daar dat suiker water van te maken?
evelyne

evelyne zegt:
het lijkt lekker en ik hoop dat dat zo is
Mirjam

Mirjam zegt:
Hallo Eline,

Wat leuk dat je die spoom voor kerstmis gaat maken. Ik heb die spoom zelf ook een keer gedronken in een restaurant. En wat dat blue curacao of pisang ambon betreft dat kan er zeker in hoor. Want in dat restaurant heb ik de spoom bestelt met pisang ambon erin en die was verukelijk. Veel plezier en succes er nog mee. Je famiele zal het werkelijk heerlijk vinden;)

Groetjes Mirjam(36)
Eline

Eline zegt:
Hey, Ik moet voor kerst de spoom maken, en ik vind dit er wel erg lekker uitzien. Maar zou ik er ook blue curacao of pisang ambon bij kunnen doen???:)
smeej

smeej zegt:
lekker, ook de kinderen vinden het heerlijk. ( met siroop dan hé.) :D
Ronny

Ronny zegt:
Het kan natuurlijk ook met een ander merk, of b.v met Bacardi Breezer, maar ik weet niet of het resultaat hetzelfde is. Zoek het eens op het internet bij Google en Nederlandse pagina's...Keglevich. Laat me iets weten ...

[email protected]
Ronny

Ronny zegt:
Bij de betere drankenzaak, maar ook in de supermarkt. Als het in Belgie verkrijgbaar is, dan ook in Nederland
Anneloes de Kort

Anneloes de Kort zegt:
Ik heb eigenlijk de vraag waar jij Keglevich koopt. Ik vind dit namelijk heerlijk. Kan het alleen in Nederland nergens vinden. Kun jij me helpen?

Groetjes Anneloes