KookJij

Gevulde Varkenshaasjes

Een heerlijk gevulde varkenshaasjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde Varkenshaasjes te bereiden

Varkenshaasjes in de lengte open snijden, de delen aan elkaar vast laten zitten.Cashwenoten roosteren in een koekenpan.Shiitake in grove stukken snijden,eieren splitsen en het eigeel los kloppen.
cashwenoten,shiitake en het eigeel vermengen tot een homogene massa,en op smaak maken met peper.
Plakken rauweham op de opengesneden varkenshaasjes uitleggen en het mengsel hier op doen.Voorzichtig de varkenshaas dicht vouwen,en het geheel samenbinden.Op een laag vuur de varkenshaas rondom aanbraden beginnen aan de kant van de naad.De varkenshaasjes in een ovenschaal leggen,afdekkenmet ontbijtspek en het geheel ca 3uur in een oven van 75-80c.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Lisette: staat erbij - paddestoelen, in grotere supermarkt of bij groenteboer verkrijgbaar
lisette

lisette zegt:
wat is shiiitake?
Jan Pouw

Jan Pouw zegt:
Nee die temperatuur en dus van de oven-tijd is wel goed. Het gaart nu heel langzaam.Wel in de gaten houden natuurlijk.Is erg lekker.Je kunt ook andere noten gebruiken
Succes
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Tineke de ovenstand is maar heel laag 75 graden.Dus daarom moet het zo lang.
tineke

tineke zegt:
ik heb het recept nog niet geprobeerd, maar vraag me af of 3 uur in de oven niet te lang is?