KookJij

Gevulde appels met bloedworst

Een heerlijk gevulde appels met bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival de LImburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde appels met bloedworst te bereiden

Kook de aardappeln gaar in lichtgezoute water.
Giet ze af en laat ze nog een beetje uitdampen.
Draai ze door een roerzeef of stamp ze met de pureestamper.
Verwarm de melk met de boter, maar laat het niet koken en klop het krachtig door de puree.
Kruid de puree naar smaak met de (versgemalen) peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
Was de appels.
Snij een hoedje van de ongeschilde appels, maar laat het steeltje eraan zitten.
Hol de appels uit met een parisienneboor (meloenbolletjeslepel)totdat er een dikke schil overblijft van ongeveer 1/2 cm.
Haal het vel van de bloedworst.
Snij de plakken bloedworst in stukjes en verdeel deze over de appels.
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Zet de appels in een ingevette ovenschaal.
Doe de aardappelpuree in een spuitzak en vul de appels royaal met de puree.
Zet het hoedje erop.
Giet de helft van de wijn rondom de appels en zet ze 20 min. in de oven.
Breng de rest van de wijn aan de kook met de kalfsfond en de gedroogde oregano.
Laat het goed inkoken en werk af met klontjes ijskoude boter.
Kruidt dit naar smaak bij.
Giet de saus rondom de appels en werk af met verse oregano of tijm.
Voor een recept met kinderen kan de rode wijn vervangen worden door appelcider.
Voor het zoeter maken, kan één lepel appelstroop worden toegevoegd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst