Recept
« Terug naar recepten
Gepofte aardappel met rul gebakken worstjes
PT60M
Gepofte aardappel met rul gebakken worstjes
Een heerlijk gepofte aardappel met rul gebakken worstjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte aardappel met rul gebakken worstjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Hol met een scherp mes de aardappelen gedeeltelijk uit. Snijd het velletje van de worsten, kneed wat paprikapoeder door het worstvlees en vul de aardappelen hier ruim mee. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Pof ze in de voorverwarmde oven in 45-60 minuten gaar. Controleer of de aardappel gaar is door er met een schilmesje in te steken; als het mesje gemakkelijk door het kruim glijdt, is de aardappel gaar. Roer de knoflook en de bieslook door de yoghurt en breng het sausje op smaak met zout en peper. Neem de aardappelen uit het aluminiumfolie en schep er ruim yoghurtsaus overheen. Geef de rest van de yoghurtsaus apart erbij. Lekker met andijviesalade.
Miranda zegt: