KookJij

Gepofte aardappel met rucolaroom

Een heerlijk gepofte aardappel met rucolaroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: margriet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepofte aardappel met rucolaroom te bereiden

Verwarm de oven voor op 200˚C. Boen de aardappels schoon, droog ze en leg ze elk op een stuk dubbele aluminiumfolie. Snijd de bovenkant kruislings in en maal er zout en peper over. Vouw het folie dicht en laat de aardappels in ±1 uur gaar worden. Snijd intussen zoveel rucola fijn dat er 2 eetlepels vol van zijn en roer dat door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Neem de aardappels uit de oven, verwijder de folie en zet de aardappels op 4 bordjes. Leg de rest van de rucola erom heen. Vouw de bovenkant van de aardappels open en verdeel de room erover. Meteen serveren. Lekker met vis uit de grillpan en roergebakken venkel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst