KookJij

Gepocheerde vijgen met vanillesaus

Een heerlijk gepocheerde vijgen met vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepocheerde vijgen met vanillesaus te bereiden

Breng de rode port, wijn en water aan de kook.
Voeg alle ingredienten, behalve de vijgen, erbij.
Laat het geheel ongeveer 1 uur trekken en voor de helft inkoken.
Snij de vijgen in vieren, maar net niet geheel door, zodat ze aan elkaar blijven.
Leg de vijgen in een ovenschaaltje en giet het vocht met garnituur erover.
Dek dit af met aluminiumfolie of deksel.
Plaats het gerecht ongeveer 25 min. in de oven op 180 graden C.
Laat het daarna licht afkoelen en doortrekken.
Verwarm voor de vanillesaus de melk en suiker en de vanille 10 minuten, niet koken.
Zeef het daarna en voeg de eierdooiers toe.
Klop dit gaar zonder het warmer te laten worden dan 80 graden C.
wanneer de dooiers de saus gebonden hebben, haal je de saus van het vuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst