KookJij

Gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek

Een heerlijk gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek te bereiden

Breng de muskaatwijn met de suiker en het kaneelstokje langzaam aan de kook. Leg de perziken erin en leg er een bordje op zodat de vruchten goed onder blijven. Pocheer ze in circa 10 minuten gaar. Laat ze in het pocheervocht afkoelen. Ontvel ze en verwijder de pitten. Klop de slagroom voor de garnering lobbig. Leg in vier dessertschaaltjes twee halve perziken met de bolle kant naar beneden. Giet er royaal pocheervocht over zodat ze bedekt zijn. Leg in de holletjes van de perziken een bol nogatine-ijs. Schep daarop een toef slagroom en garneer met bitterkoekjes.



Wijnadviezen:
Frontignan

Lunel

Muscat de Beaumes-de-Venise

Muscat de Rivesaltes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst