KookJij

Gekruide Gehakt balletjes

Een heerlijk gekruide gehakt balletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekruide Gehakt balletjes te bereiden

Doe de kilo gehakt in een beslagkom, en voeg de twee pakjes nassi of bamiekruiden toe. Kneed dit door elkaar. Doe nu de panneermeel en de eieren er in (eigen inzicht) en kneed weer alles door elkaar. Als alles nu een beetje stevig is geworden maak de allemaal kleine gehaktballetjes, en doe deze in de pan. Bak deze goudbruin en laat ze daarna afkoelen in een kom. Alles is nu klaar. Zet ze even in de koelkast neer totdat deze worden uitgedeeld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan

Jan zegt:
Beste Henny,
Het gaat er bij dit recept niet om wat goedkoper is, maar om wat je lekker vind. Om het recept te verfijnen kun je er nog wat ketoembar, djintan, een flinke scheut ketjap en een beetje sambal aan toevoegen
Henny

Henny zegt:
sorry ik ben het niet eens met jou recept,je gebruikt hier bij nassi of bamiekruiden.gebruikt gewoon een ui met knoflook dit is goed koper.
Jan van Eeken

Jan van Eeken zegt:
P.S.
I.p.v. paneermeel kun je ook een paar oude boterhammen in de keukenmachine fijnmaken.
Jan van Eeken

Jan van Eeken zegt:
Mijn vrouw maakt het gehakt al ongeveer 20 jaar op deze manier en wij willen niet anders.
Piet

Piet zegt:
Nou ik heb het geprobeerd, en ze zijn heerlijk.

Goed bedacht dat recept.