KookJij

Gehaktbrood

Een heerlijk gehaktbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: KookJij: Nina Bonnet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood te bereiden

Verwarm de oven voor tot 200°C.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in piepkleine stukjes.
Hak de hazelnoten fijn.
Vermeng het gehakt met de ui, de paprika, de eieren, de koffieroom, het paneermeel, de gehaktkruiden, het paprikapoeder en de bieslook met een vork goed door.
Vet een cakevorm in met boter en vul deze met het gehaktmengsel.
Strijk de bovenkant glad, dek de vorm af met aluminiumfolie en prik hierin enkele gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar.
Neem na 40 minuten de folie van de vorm en giet het vet af.
Verdeel dan de kaas en de noten erover en laat het brood in de rest van de oventijd bruin en gaar worden.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het daarna nog 10 minuten rusten


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst