KookJij

Gehaktbrood met kruidensaus

Een heerlijk gehaktbrood met kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood met kruidensaus te bereiden

Snijd de uien fijn en de mozzarella in blokjes.
Doe het gehakt in een kom, pers de knoflook erboven uit.
Voeg de rest van de ingredienten toe(zout,peper en tobasco naar smaak) en kneed het mengsel goed door elkaar
Schep het mengsel in een cakevorm
(voor magnetron een glazen schaal).
Strijk de bovenkant glad en bekleed de vorm met aluminiumfolie (magnetronfolie)
OVEN:
Bak het gehaktbrood 25 min. op een rooster in het midden van de oven 200graden C. haal de folie eraf en bak het brood in nog 20 min. gaar.
Giet zonodig het vet uit de vorm.
MAGNETRON:
Bak ca 10 min. op 100% (650watt) en daarna nog ca 4 min. op 50%
SAUS:
Meng mayonaise, zure room en mosterd.
Pers de knoflook er boven uit en roer de bieslook erdoor.
Het gehaktbrood kan koud of warm gegeten worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
De saus heb ik verruild voor een tomatensausje, want leek me vrij zwaar. Maar het gehaktbrood...Heerlijk, en zeker voor herhaling vatbaar!!
bertal

bertal zegt:
Bedank voor de leuke reactie Lotte 1:
veel succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
lotte1

lotte1 zegt:
Echt heel erg lekker, ook de saus was heerlijk. Het voordeel is dat je het tevoren al kunt klaarmaken.
Een dikke 10 hiervoor.:)
bertal

bertal zegt:
Wim
Heel erg bedankt voor je leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers
wim

wim zegt:
Bert hij is ouwerwets! heerlijk.:p;)