KookJij

Gehaktballetjes met appel

Een heerlijk gehaktballetjes met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes met appel te bereiden

1. Schil en rasp 1 appel. Spoel de limoen met heet water en rasp de schil. Meng het vlees met de geraspte appel, 1 koffielepeltje limoenschil, het ei en de geplette venkelzaadjes. kruid bij met peper en zout. Maak er twaalf balletjes van en bestuif ze lichtjes met bloem.
2. Bak de gehaktballetjes snel goudbruin in 40g boter. Schenk er de wijn bij en temper het vuur. laat nog 10 tot 15 minuten zacht stoven, of tot de balletjes goed gaat zijn. Schenk er tussendoor eventueel een beetje water bij.
3. Boen de twee overblijvende appels en snij ze, ongeschild, in vrij dikke plakken. Bak ze kort aan beide kanten aan in de rest van de boter. Strooi er de suiker bij en laat ze lichtjes karamelliseren. Blus met de appelazijn en laat op een zacht vuur staan tot de azijn verdampt is.
4. Schep de balletjes en appelplakjes op de borden. laat de vleessaus een paar minuten inkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Lepel ze over de appeltjes en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst