KookJij

Gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing

Een heerlijk gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing te bereiden

Laat de mosselen iets ontdooien en snijd ze overdwars doormidden.Bestrijk ze met de olie en bestrooi met zout.Pel en snipper de knoflook en sjalot.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes.Wrijf de suiker in een vijzel fijn.Schep de knoflook,sjalot,spaanse peper,suiker,het limoensap en bieslook door elkaar.Breng het mengsel op smaak met zout.Verhit een grillpan en rooster de mosselen aan beide kanten1 minuut.Schep de dressing erover en serveer ze met partjes limoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sjaak

Sjaak zegt:
Hoi Marijke,
Wij hebben een eetclubje en nu wil ik de Jacobsschelpen serveren. Kan ik daar nu ook nog naast een salade, gebakken aardappelen of een pasta serveren? Of wordt het dan teveel?:?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor je leuke reactie. Ik geef vaak boontjes, witlof of een frisse gemengde salade erbij. Groetjes Marijke
suzhou

suzhou zegt:
Lijkt me heerlijk marijke. ga het vast proberen. Welke groente geef je erbij? Ik denk aan spinazie.:?