KookJij

Geconfijte Eendenpoten

Het confijten van vlees is eigenlijk niets anders dan een oude manier van conserveren.Het komt er op neer dat het vlees zeer langzaam wordt gegaard bij een betrekkelijk lage temperatuur en vervolgens onder enden- of ganzenvet bewaard.In Zuid West Frankrijk gebeurt dit nog steeds
Recept van:
Bereidingstijd: 3180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Famile
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geconfijte Eendenpoten te bereiden

  1. Wrijf de eend in met vers gemalen zwarte peper en zeezout.
  2. Leg 4 vellen huishoudplastic klaar en verdeel daarover de helft van de tijm,knoflook en uien.
  3. Leg daarop de eendenpoten en bedek die met de andere helft van de tijm,knoflook en uien.
  4. Pak dan de poten goed in en leg ze in de koelkast gedurende een paardagen.
  5. Wanneer ze worden verwerkt,pak ze dan uit en zorg dan eerst dat ze op kamertemperatuur komen en schraap dan de kruiden er af.
  6. Laat in een pan zoveel eendenvet of ganzenvet smelten dat de eenden net onderstaan in het het hete vet.
  7. Deksel op de pan en het geheel in de oven schuiven die op 110 graden Celsius staat.Laat de eendenpoten 4 uur in de oven staan en haal vervolgens de pan uit de oven en laat het geheel op kamertemperatuur komen.
  8. Je kunt ze nu onder de olie een hele poos bewaren in de koelkast..
  9. Vlak voor het gebruik haal jer de poten uit de olie,laat ze uitdruipen en bak ze vervolgens mooi bruin in een hete koekenpan.Serveer met gebakken plakken appel en gebakken aardappeltjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hier bij een stevige rode wijn
NB:2b dagen marineren is 2880 minuten ;4 uur in de oven is 240 minuten,dan houd je voor alle andere activiteiten nog 60 minuten over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst